Popular Label

Berita (12) DrZul (17) Gambar (3) Kitab (3) Review (5) Tazkirah (36) Video (44)
Blog yang membicarakan aktiviti-aktiviti di Madrasah as-Saidiyyah, Surau Kampung Pondok Rasah, Seremban. Juga boleh mengetahui berkenaan Tariqat Ahmadiah di bawah pimpinan Dato' Sheikh Mohd Murtadza Sheikh Hj Ahmad serta Pusat Pengamalan Tariqat Ahmadiah di http://alahmadiyyah-rasah.blogspot.com/

Saturday, November 19, 2011

Simposium Tariqat Tasawuf Siri 2 (Update!)

Assalamualaikum w.b.t

Dimaklumkan Simposium Tareqat Tasawuf akan kembali dengan siri 2. Pihak penganjur akan adakan pada awal bulan Disember ini. Masih lagi mengekalkan Dr. Haji Jahid bin Haji Sidek sebagai pembentang yang pertama manakala pembentang yang kedua ialah juga salah seorang ahli Jilsah Sufiah Kerajaan Negeri Sembilan iaitu Dr. Abdul Manam Muhammad Al-Merbawi. Beliau adalah pensyarah kanan Universiti Sultan Zainal Abidin, Terengganu dari Fakulti Pengajian Islam Kontemporari dan mempunyai kepakaran dalam bidang Tasawwuf dan Tareqat serta perubatan Islam.

Sedikit perubahan yang di lakukan oleh pihak penganjur kali ini berkenaan bayaran bagi mendapatkan fail kertas kerja yang akan di bentang. RM10.00 ini adalah kerana untuk menampung sedikit kos penganjuran serta penyediaan jamuan dan mengisi tabung bagi pembinaan Pusat Pengamalan Tareqat yang masih lagi dalam pembinaan. Namun begitu bayaran itu hanya jika mahu memiliki fail kertas kerja serta DVD Simposium Tareqat Tasawuf Siri satu yang lepas.

simpo2

Klik untuk besarkan

Diminta para hadirin dapat datang awal kerana pihak penganjur serta di bantu oleh beberapa Agensi, Jabatan dan Tariqat-Tariqat berdaftar ada membuat Pameran Ilmu dan Jualan buku serta cenderamata. Kahadiran awal bagi mengelakkan para hadirin tidak terlepas peluang keemasan untuk mendapatkan sebanyak mana maklumat awal Tareqat yang berdaftar di bawah Enakmen Tareqat Tasawuf Negeri Sembilan Darul Khusus.

Waallahua’lam..

(Mohon untuk sebarkan di blog/forum/web)

Terima kasih.

No comments:

Post a Comment